(Pure Tamil Words Only – No Sanskrit Influence)
வணக்கம்! (Vaṇakkam!) Welcome to Lesson 11!
In this lesson, we will learn:
✅ How to talk about daily routines in Tamil.
✅ Common verbs related to daily activities.
✅ Writing and speaking exercises.
🔹 1️⃣ Common Daily Activities (நாளாந்த செயல்கள்)
English | Tamil | Pronunciation |
---|---|---|
I wake up | நான் விழிக்கிறேன் | Nāṉ viḻikkiṟēṉ |
I brush my teeth | நான் பற்களை துலக்குகிறேன் | Nāṉ paṟkaḷai tulakkuhiṟēṉ |
I take a bath | நான் குளிக்கிறேன் | Nāṉ kuḷikkiṟēṉ |
I eat food | நான் உணவு சாப்பிடுகிறேன் | Nāṉ uṇavu sāppiṭukiṟēṉ |
I go to work | நான் வேலைக்குச் செல்கிறேன் | Nāṉ vēlaiyukku celkiṟēṉ |
I study | நான் படிக்கிறேன் | Nāṉ paṭikkiṟēṉ |
I play | நான் விளையாடுகிறேன் | Nāṉ viḷaiyāṭukiṟēṉ |
I rest | நான் ஓய்வெடுக்கிறேன் | Nāṉ ōyveṭukkiṟēṉ |
I sleep | நான் உறங்குகிறேன் | Nāṉ uṟaṅkukiṟēṉ |
👉 Exercise: Write 3 daily activities you do in Tamil!
🔹 2️⃣ Structuring Sentences (வாக்கிய அமைப்பு)
In Tamil, we use a simple Subject + Verb structure to describe actions:
🔹 நான் காலை 6 மணிக்கு விழிக்கிறேன். (Nāṉ kālai 6 maṇikku viḻikkiṟēṉ.) → (I wake up at 6 AM.)
🔹 அவள் புத்தகம் படிக்கிறாள். (Avaḷ puttakam paṭikkiṟāḷ.) → (She reads a book.)
🔹 அவர் வீட்டில் ஓய்வெடுக்கிறார். (Avar vīṭṭil ōyveṭukkiṟār.) → (He rests at home.)
👉 Exercise: Write 3 sentences about your daily routine!
🔹 3️⃣ Talking About Time (நேரத்தைப் பற்றிப் பேசுதல்)
English | Tamil | Pronunciation |
---|---|---|
Morning | காலை | Kālai |
Afternoon | மதியம் | Matiyam |
Evening | மாலை | Mālai |
Night | இரவு | Iravu |
Yesterday | நேற்று | Nēṟṟu |
Today | இன்று | Iṉṟu |
Tomorrow | நாளை | Nāḷai |
Example Sentences:
🔹 நான் காலை 7 மணிக்கு குளிக்கிறேன். (Nāṉ kālai 7 maṇikku kuḷikkiṟēṉ.) → (I take a bath at 7 AM.)
🔹 நாங்கள் இரவில் ஓய்வெடுக்கிறோம். (Nāṅkaḷ iravil ōyveṭukkiṟōm.) → (We rest at night.)
👉 Exercise: Write what time you do different activities in Tamil!
🔹 4️⃣ Conversations About Daily Routines (உண்மைப் பேச்சு)
👦 நீங்கள் காலை எப்போது விழிக்கிறீர்கள்? (Nīṅkaḷ kālai eppōtu viḻikkiṟīrkaḷ?) → (When do you wake up in the morning?)
👩 நான் காலை 6 மணிக்கு விழிக்கிறேன். (Nāṉ kālai 6 maṇikku viḻikkiṟēṉ.) → (I wake up at 6 AM.)
👦 நீங்கள் வேலைக்குச் செல்லும் முன் என்ன செய்கிறீர்கள்? (Nīṅkaḷ vēlaiyukku cellum muṉ eṉṉa ceykiṟīrkaḷ?) → (What do you do before going to work?)
👩 நான் காலை உணவு சாப்பிடுகிறேன். (Nāṉ kālai uṇavu sāppiṭukiṟēṉ.) → (I eat breakfast.)
👉 Exercise: Practice a small conversation with a friend about daily routines!
🔹 5️⃣ Talking About the Past (கடந்த காலம்)
To describe past actions, we modify the verb slightly:
English | Tamil | Pronunciation |
---|---|---|
I woke up | நான் விழித்தேன் | Nāṉ viḻittēṉ |
I ate food | நான் உணவு சாப்பிட்டேன் | Nāṉ uṇavu sāppiṭṭēṉ |
She studied | அவள் படித்தாள் | Avaḷ paṭittāḷ |
He worked | அவர் வேலை செய்தார் | Avar vēlai ceytār |
I played | நான் விளையாடினேன் | Nāṉ viḷaiyāṭiṉēṉ |
Example Sentences:
🔹 நான் நேற்று அதிக நேரம் படித்தேன். (Nāṉ nēṟṟu atika nēram paṭittēṉ.) → (I studied for a long time yesterday.)
🔹 அவன் நண்பர்களுடன் விளையாடினான். (Avaṉ naṇparkaḷuṭaṉ viḷaiyāṭināṉ.) → (He played with his friends.)
👉 Exercise: Write 3 sentences about what you did yesterday!
🔹 6️⃣ Talking About the Future (எதிர்காலம்)
To describe future actions, we modify the verb:
English | Tamil | Pronunciation |
---|---|---|
I will wake up | நான் விழிப்பேன் | Nāṉ viḻippēṉ |
I will eat | நான் உணவு சாப்பிடுவேன் | Nāṉ uṇavu sāppiṭuvēṉ |
She will study | அவள் படிக்குவாள் | Avaḷ paṭikkuvāḷ |
He will work | அவர் வேலை செய்வார் | Avar vēlai ceyvār |
I will sleep | நான் உறங்குவேன் | Nāṉ uṟaṅkivēṉ |
Example Sentences:
🔹 நான் நாளை நண்பர்களுடன் விளையாடுவேன். (Nāṉ nāḷai naṇparkaḷuṭaṉ viḷaiyāṭuvēṉ.) → (I will play with my friends tomorrow.)
🔹 அவள் நாளை புத்தகம் படிக்குவாள். (Avaḷ nāḷai puttakam paṭikkuvāḷ.) → (She will read a book tomorrow.)
👉 Exercise: Write 3 sentences about what you will do tomorrow!
🌟 What’s Next? (அடுத்த பாடம்)
In Lesson 12, we will learn how to talk about likes, dislikes, and hobbies in Tamil! Keep practicing and enjoy your Tamil learning journey! 😊