(Pure Tamil Words Only – No Sanskrit Influence)
வணக்கம்! (Vaṇakkam!) Welcome to Lesson 20!
In this lesson, we will learn:
✅ How to describe actions using Tamil verbs.
✅ How to modify verbs using adverbs.
✅ Common Tamil verbs used in daily conversations.
✅ Practical example sentences.
🔹 1️⃣ Basic Tamil Verbs (நிகழ்காலப் பெயரச்சொற்கள்)
| English | Tamil | Pronunciation |
|---|---|---|
| Eat | சாப்பிடு | Sāppiḍu |
| Drink | குடி | Kuḍi |
| Run | ஓடு | Ōḍu |
| Walk | நட | Naḍa |
| Speak | பேசு | Pēsu |
| Listen | கேள் | Kēḷ |
| Read | படி | Paḍi |
| Write | எழுது | Eḻutu |
| Sleep | தூங்கு | Tūṅku |
| Wake up | எழு | Eḻu |
| Sit | உட்கார் | Uṭkār |
| Stand | நிற்கு | Niṟku |
| Come | வா | Vā |
| Go | போ | Pō |
| See | பார் | Pār |
| Give | கொடு | Koḍu |
| Take | எடு | Eḍu |
👉 Exercise: Try saying each verb out loud!
🔹 2️⃣ Conjugating Verbs in Different Tenses (காலங்களை மாற்றுதல்)
Present Tense (நிகழ்காலம்)
📌 Structure: Verb + “கிறார்” (Formal) or “கிறான் / கிறாள்” (Informal)
| English | Tamil | Pronunciation |
|---|---|---|
| He eats | அவர் சாப்பிடுகிறார் | Avar sāppiḍukiṟār |
| She drinks | அவள் குடிக்கிறாள் | Avaḷ kuḍikkiṟāḷ |
| They run | அவர்கள் ஓடுகிறார்கள் | Avarkaḷ ōḍukiṟārkaḷ |
| I walk | நான் நடக்கிறேன் | Nāṉ naḍakkiṟēṉ |
| You read | நீ படிக்கிறாய் | Nī paḍikkiṟāy |
Past Tense (இறந்த காலம்)
📌 Structure: Verb + “ினார்” (Formal) or “ஆன் / ஆள்” (Informal)
| English | Tamil | Pronunciation |
|---|---|---|
| He ate | அவர் சாப்பிட்டார் | Avar sāppiṭṭār |
| She drank | அவள் குடித்தாள் | Avaḷ kuḍittāḷ |
| They ran | அவர்கள் ஓடினார்கள் | Avarkaḷ ōḍiṉārkaḷ |
| I walked | நான் நடந்தேன் | Nāṉ naḍaṉdēṉ |
| You read | நீ படித்தாய் | Nī paḍittāy |
Future Tense (எதிர்காலம்)
📌 Structure: Verb + “வார்கள்” (Formal) or “வான் / வாள்” (Informal)
| English | Tamil | Pronunciation |
|---|---|---|
| He will eat | அவர் சாப்பிடுவார் | Avar sāppiḍuvār |
| She will drink | அவள் குடிப்பாள் | Avaḷ kuḍippāḷ |
| They will run | அவர்கள் ஓடுவார்கள் | Avarkaḷ ōḍuvārkaḷ |
| I will walk | நான் நடப்பேன் | Nāṉ naḍappeṉ |
| You will read | நீ படிப்பாய் | Nī paḍippāy |
👉 Exercise: Try forming sentences in all three tenses!
🔹 3️⃣ Tamil Adverbs (Action Modifiers – வினை விசேஷணங்கள்)
Common Tamil Adverbs
| English | Tamil | Pronunciation |
|---|---|---|
| Quickly | விரைவாக | Viraivāka |
| Slowly | மெதுவாக | Metuvāka |
| Loudly | சத்தமாக | Cattamāka |
| Silently | அமைதியாக | Amaitiyāka |
| Often | அடிக்கடி | Aḍikkaḍi |
| Rarely | அரிதாக | Aritāka |
| Well | நன்றாக | Naṉṟāka |
| Badly | மோசமாக | Mōcamāka |
| Carefully | கவனமாக | Kavaṉamāka |
| Happily | மகிழ்ச்சியாக | Makiḻcciyāka |
🔹 4️⃣ Using Adverbs with Verbs (வினைச்சொற்களை வலுப்படுத்துதல்)
📌 Structure: Verb + Adverb
| English | Tamil | Pronunciation |
|---|---|---|
| He runs fast. | அவர் விரைவாக ஓடுகிறார். | Avar viraivāka ōḍukiṟār. |
| She speaks softly. | அவள் மெதுவாக பேசுகிறாள். | Avaḷ metuvāka pēcukiṟāḷ. |
| They walk carefully. | அவர்கள் கவனமாக நடக்கிறார்கள். | Avarkaḷ kavaṉamāka naḍakkiṟārkaḷ. |
| I read loudly. | நான் சத்தமாக படிக்கிறேன். | Nāṉ cattamāka paḍikkiṟēṉ. |
| You eat happily. | நீ மகிழ்ச்சியாக சாப்பிடுகிறாய். | Nī makiḻcciyāka sāppiḍukiṟāy. |
👉 Exercise: Try creating five sentences using an adverb and a verb!
🔹 5️⃣ Practice Sentences (பயிற்சி வாக்கியங்கள்)
📌 Example Sentences:
✅ “அவன் விரைவாக ஓடினான்.”
(Avaṉ viraivāka ōḍiṉāṉ.) → (He ran fast.)
✅ “அவள் மெதுவாக பேசுகிறாள்.”
(Avaḷ metuvāka pēcukiṟāḷ.) → (She speaks slowly.)
✅ “நீ அடிக்கடி விளையாடுகிறாய்.”
(Nī aḍikkaḍi viḷaiyāḍukiṟāy.) → (You play often.)
✅ “நாங்கள் அமைதியாக படிக்கிறோம்.”
(Nāṅkaḷ amaitiyāka paḍikkiṟōm.) → (We read silently.)
✅ “அவர்கள் கவனமாக வேலை செய்கிறார்கள்.”
(Avarkaḷ kavaṉamāka vēlai seyykiṟārkaḷ.) → (They work carefully.)
👉 Exercise: Make three sentences describing how you do daily activities!
🌟 What’s Next? (அடுத்த பாடம்)
In Lesson 21, we will learn how to form questions in Tamil! Keep practicing and enjoy your Tamil learning journey! 😊

