தமிழ் கற்கலாம் – Advanced Lesson 1:
வணக்கம்! (Vaṇakkam!)
Welcome to Advanced Tamil Lesson 1!
In this lesson, we will: Understand Tamil sentence structure (வாக்கிய அமைப்பு).
Learn the difference between Subject-Object-Verb (SOV) structure in Tamil vs. English.
Explore sentence variations in Tamil.
Practice forming complex Tamil sentences.
Basic Tamil Sentence Structure (அடிப்படை தமிழ் வாக்கிய அமைப்பு)
Tamil follows the Subject-Object-Verb (SOV) pattern, unlike English, which follows Subject-Verb-Object (SVO).
Examples:
English (SVO) | Tamil (SOV) | Pronunciation |
---|---|---|
I eat mango. | நான் மாம்பழம் சாப்பிடுகிறேன். | Nāṉ māmpaḻam sāppiṭukiṟēṉ. |
She reads a book. | அவள் ஒரு புத்தகம் படிக்கிறாள். | Avaḷ oru putthagam paṭikkiṟāḷ. |
They watch a movie. | அவர்கள் ஒரு படம் பார்க்கிறார்கள். | Avaṟkaḷ oru paṭam pārkkiṟāṟkaḷ. |
Key takeaway:
In Tamil, the verb always comes at the end of the sentence!
Expanding Simple Sentences (வாக்கியங்களை விரிவாக்குதல்)
We can add more details like time, place, and manner to make our sentences richer.
Example 1: Adding Time and Place
Basic Sentence:
“I eat mango.” → நான் மாம்பழம் சாப்பிடுகிறேன்.
Expanded Sentence:
“I eat mango in the morning at home.”
→ நான் காலை முழுவதும் வீட்டில் மாம்பழம் சாப்பிடுகிறேன்.
(Nāṉ kālai muḻuvathum vīṭṭil māmpaḻam sāppiṭukiṟēṉ.)
Example 2: Adding More Details
Basic Sentence:
“She reads a book.” → அவள் ஒரு புத்தகம் படிக்கிறாள்.
Expanded Sentence:
“She reads a big Tamil book slowly in the library.”
→ அவள் பெரிய தமிழ் புத்தகத்தை மெதுவாக நூலகத்தில் படிக்கிறாள்.
(Avaḷ periya Tamil putthagaththai methuvāka nūlakaththil paṭikkiṟāḷ.)
Example 3: Adding Multiple Descriptions
Basic Sentence:
“He speaks Tamil.” → அவன் தமிழ் பேசுகிறான்.
Expanded Sentence:
“He speaks Tamil fluently with his friends at school.”
→ அவன் பள்ளியில் நண்பர்களுடன் தளர்வாக தமிழ் பேசுகிறான்.
(Avaṉ paḷḷiyil naṇparkaḷuḷaṉ thaḷarvāka Tamil pēcuḳiṟāṉ.)
Different Types of Tamil Sentences (வாக்கிய வகைகள்)
Tamil has different types of sentences based on function:
1. Declarative Sentences (பொது வாக்கியங்கள்)
These sentences give information or state a fact.
Example 1:
“Chennai is a big city.”
→ சென்னை ஒரு பெரிய நகரம். (Ceṉṉai oru periya nakaram.)
Example 2:
“My mother cooks delicious food.”
→ என் அம்மா சுவையான உணவு சமைக்கிறார். (Eṉ ammā cuvaiyāṉa uṇavu camaikkiṟāḷ.)
2. Interrogative Sentences (கேள்வி வாக்கியங்கள்)
These sentences ask a question.
Examples:
“Where do you live?”
→ நீங்கள் எங்கு வசிக்கிறீர்கள்? (Nīṅkaḷ eṅku vacikkiṟīrkaḷ?)
“What are you doing?”
→ நீ என்ன செய்கிறாய்? (Nī eṉṉa ceykiṟāy?)
“When is the train arriving?”
→ ரயில் எப்போது வருகிறது? (Rayil eppōthu varukiṟathu?)
3. Imperative Sentences (ஆணை வாக்கியங்கள்)
These sentences give commands, requests, or suggestions.
Examples:
“Come here!”
→ இங்கே வாருங்கள்! (Iṅkē vāruṅkaḷ!)
“Please help me.”
→ தயவுசெய்து எனக்கு உதவுங்கள். (Tayavu ceythu eṉakku utavuṅkaḷ.)
“Do not touch this.”
→ இதை தொடாதீர்கள். (Idhai toṭāthīrkaḷ.)
4. Exclamatory Sentences (வியப்பு வாக்கியங்கள்)
These sentences express strong emotions.
Examples:
“What a beautiful place!”
→ எவ்வளவு அழகான இடம்! (Evvazavu azhakāṉa iṭam!)
“How fast he runs!”
→ அவன் எவ்வளவு வேகமாக ஓடுகிறான்! (Avaṉ evvaḷavu vēkamāka ōṭukiṟāṉ!)
Complex Tamil Sentences (சிக்கலான வாக்கியங்கள்)
Once you are comfortable with basic sentences, you can form longer, more complex Tamil sentences.
Example 1: Using ‘Because’ (ஏனெனில்)
“I didn’t go outside because it was raining.”
→ மழை பெய்ததால், நான் வெளியே செல்லவில்லை.
(Mazhai peythathāl, nāṉ veḷiyē cellavillai.)
Example 2: Using ‘If’ (என்றால்)
“If you study well, you will pass the exam.”
→ நீ நன்றாக படித்தால், தேர்வில் வெற்றி பெறுவாய்.
(Nī naṉṟāka paṭiththāl, thērvil veṟṟi peṟuvāy.)
Example 3: Using ‘While’ (போது)
“I listened to music while working.”
→ நான் வேலை செய்யும்போது, இசை கேட்டேன்.
(Nāṉ vēlai ceyyumpōthu, isai kēṭṭēṉ.)
Practice Time! (உங்களுக்கான பயிற்சி)
Exercise 1: Translate to Tamil
- “She is reading a book in the park.”
- “I feel happy because I won the match.”
- “Can you help me find my phone?”
- “I will call you after I finish my work.”
- “If you eat too much, you will feel sick.”
Exercise 2: Rearrange the words in the correct Tamil order
- “நான் | தமிழ் | விரும்புகிறேன் | மொழி” (I love Tamil language.)
- “அவன் | பாடம் | படிக்கிறான் | பள்ளியில்” (He studies the lesson at school.)
- “நீங்கள் | பார்க்கிறீர்களா? | படம் |” (Are you watching the movie?)
What’s Next? (அடுத்த பாடம் என்ன?)
In Advanced Lesson 2, we will learn Tamil Tenses (காலங்கள்) in detail – past, present, and future! Stay tuned!